Moja skarbnica niebanalnych,niepowtarzalnych,nietypowych i zaskakujących podniebienie przepisów. Rezultat poszukiwań i eksperymentów moich własnych i innych.
Blog > Komentarze do wpisu

Zimny sos puree z awokado pod rybę

Zimny sos puree z awokado

SKŁADNIKI pod 4 porcje ryby:

  • 3 średnie awokado Haas (czarna skórka)
  • 3 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy extra virgine
  • 1 łyżeczka wody
  • 1 cebulka ze szczypiorem lub szalotka
  • 1 cała mała główka czosnku lub 1/2 dużej przeciśnieta przez praskę
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 łyzka musztardy Dijon
  • 1/2 zielonej papryczki serrano drobno posiekanej

garnisz opcjonalnie:

  • kilka plasterków awokado + np.pomidorki koktailowe,szczypiorek,cytryna itp.

WYKONANIE:

awokado puree do ryby

  1. Awokado pozbawic pestek,pokroić,skropic cytryną by nie ściemniało i zblendować na puree z sokiem cytrynowym,oliwą,łyżeczką wody,szalotką,czosnkiem,bazylią,natką,musztardą i papryczką.
  2. Doprawić do smaku solą i pieprzem
  3. Nalać na talerze powstałe puree a na nim ułozyc pieczoną lub smażona rybę,np łososia.


środa, 28 sierpnia 2013, samira.nl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
zBLOGowani.pl
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne rondel Lista Blogów Kulinarnych Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Baza przepisów kulinarnych