Moja skarbnica niebanalnych,niepowtarzalnych,nietypowych i zaskakujących podniebienie przepisów. Rezultat poszukiwań i eksperymentów moich własnych i innych.
Blog > Komentarze do wpisu

Śledziowe bonbony z Matjasów z awokado

Śledziowe bonbony z Matjasów z kiwi

Śledziowe bonbony z Matjasów z kiwi

Zapraszam na wpis poświęcony specjalnie tym prawdziwym, oryginalnym holenderski Matjasom.

Dowiesz się wszystkiego o tym śledziowym delikatesie wielu ciekawych i na pewno zaskakujących rzeczy. Kliknij

SKŁADNIKI na ok. 6 kulek:

  • 1 podwójny filet Matjas
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżeczki posiekanej cebuli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub cienkiego szczypiorku)
  • szczypta pierzu

Wykonanie:

  1. Filety Matjasa odciąć od ogonka i posiekać w kosteczkę
  2. Awokado wydrążyć z łupiny łyżką i pokroić w taką samą kosteczkę jak matjasy.
  3. Również cebula powinna być posiekana w kosteczkę takiej samej wielkości.
  4. Doprawić pieprzem
  5. Schłodzić przez 1/2 do godziny w lodówce, formować kulki wielkości mniej orzecha włoskiego
  6. Kulki obtaczać delikatnie w posiekanej natce lub szczypiorku
  7. Podawać schłodzone jako przekąskę, przystawkę lub apetizer.

śledziowe bonbony z kiwi

poniedziałek, 10 lipca 2017, samira.nl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/11/02 14:59:47
wyglądają smacznie
-
2018/02/14 14:43:48
pięknie wyglądają! na pewno spróbuję
-
2018/02/17 17:57:10
super !
-
2018/03/12 15:19:57
Śledzie i awokado to nad wyraz ciekawe połączenie. Chyba się jednak nie odważę :)
-
2018/03/13 15:10:53
Awokado samo w sobie jest neutralne w smaku więc dlatego mozna dodawać je do wszystkiego i na słodko i na ostro czy słono: i do słodkich koktajli i do sałatek z owocami czy do ryb i mięs. Przyjmuje smak tego z czym jest połączone. Tak samo jak ziemniak.
Powód dlaczego ludzie jedzą lub powinni jeść awokado mimo, że nie posiada wielkich walorów samkowych to jego przyjemna kremowa konsystencja i przedewszystkim dlatego, że jest mega zdrowy bogaty w tłuszcze Omega3 i Omega6, kwas foliowy i pantotenowy potrzebny do zycia, witaminę E, B1, B2, C i wiele innych, minerały: wapń, potas i fosfor i jest bogatym żródłem błonnika.
Połączenie ze śledzikiem to bardzo dobre połączenie. Pozdrawiam
blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
zBLOGowani.pl
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne rondel Lista Blogów Kulinarnych Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Baza przepisów kulinarnych