Moja skarbnica niebanalnych,niepowtarzalnych,nietypowych i zaskakujących podniebienie przepisów. Rezultat poszukiwań i eksperymentów moich własnych i innych.
Blog > Komentarze do wpisu

Gazpaccio z arbuza z dietetycznym vinegretem - niebo w gębie

Gazpaccio z arbuza

SKŁADNIKI na 1 porcję:

  • 4 cienkie plastry z samego środka arbuza (u mnie trójkąty wykrojone z ćwiartki
  • 2-3 łyżki sera feta
  • kilka grudek sera pleśniowego (opcjonalnie)
  • kilka listków roszponki (może być bazylia lub rukola)
  • 1 mała cebula pokrojona w półkrążki
  • 1 łyżka słodzika w proszku ze stewii lub miodu (ostatecznie cukru)
  • 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw zatar (opcjonalnie)

na vineget:

  • sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki oliwy chili lub naturalnej
  • odrobina sambalu (pasta z chili) jeśli używasz naturalnej oliwy
  • szczypta soli i pieprzu
  • kilka listków świeżej mięty
  • płaska łyżeczka słodzika ze stewii w proszku lub łyżeczka miodu (ostatecznie cukru)

Wykonanie:

Za chwilę dodam opis

Gazpaccio z arbuza

niedziela, 22 lipca 2018, samira.nl

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
blogi kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
zBLOGowani.pl
Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne rondel Lista Blogów Kulinarnych Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Baza przepisów kulinarnych